Β' Αντιπρόεδρος
Έλενα Περικλέους

«Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, προφανώς με ανησυχεί, όμως δεν με τρομάζει. Επιλέγω τη δράση από την αδράνεια. Συμμετέχω και δεν μένω απαθής. Γιατί η Διαφθορά απέχει από τη Διαφορά μόνο ένα Θ, και εγώ θέλω να κάνω τη διαφορά. Με την Τέχνη, πολλή Τόλμη και λίγη Τύχη, με όπλα μας τα τρία Τ όπως λέει και ο Ελύτης, εγώ και εσύ μαζί, μπορούμε να το πετύχουμε και να αλλάξουμε τον κόσμο».

Σύντομο βιογραφικό: Η Έλενα Περικλέους εκτός από Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ και Πρόεδρος του Κ.Σ.Π.Ν.Β. (Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου - Ibby cyprus) είναι κυρίως μια αθεράπευτη βιβλιοφάγος. Πήρε και επίσημα τον τίτλο όταν διάβασε το 1000στο της βιβλίο. Κάπου εκεί, στο «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», αποφάσισε πως θέλει να ζήσει πραγματικά καλύτερα και αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή της στο να διαβάζει, να γράφει και να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο.

Έχει πάντα μαζί της το λογοτεχνικό της φαρμακείο, το οποίο είναι γεμάτο παυσίλυπα, ιστορίες δηλαδή που διώχνουν τη λύπη, και μαζί μ΄ αυτήν και όλα τα άλλα δεινά: τη μοναξιά, την αγωνία, τη ζήλια, τον εγωισμό… αγκαλιάζοντας τρυφερά την ψυχή.

Πολλά από τα βιβλία της βραβεύτηκαν, αλλά ξέρει πως αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Έχει βλέπετε ανακαλύψει τον κρυμμένο της κύκνο, ναι εκείνον από το Ασχημόπαπο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και ξέρει τώρα πια πως τίποτα άλλο δεν μετρά. Σας διαβεβαιώνει πως όλοι έχετε μέσα σας έναν κρυμμένο κύκνο. Ένα δώρο. Και όταν τον ανακαλύψετε θα ζήσετε εσείς καλά… και όλοι οι άλλοι; Σαφέστατα καλύτερα!

Κατάλαβε νωρίς πως τον κόσμο εκτός από τα βιβλία και τα παιδιά μπορεί να τον αλλάξει και η πολιτική. Επιλέγει λοιπόν τη δράση από την αδράνεια και με τα 3 Τ (Τέχνη-Τύχη-Τόλμη) του Ελύτη συνεχίζει να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο.

Συγγραφικό Έργο:

Α. Λογοτεχνία για ενήλικες

  • Γεύση από ζωή
  • Σε Φόντο Γκρίζο
  • 21 Εγώ 1 Εμείς (έκδοση Οργανισμού Νεολαίας)

Β. Λογοτεχνία για παιδιά

  • Κόκκινη κλωστή δεμένη στο κομπιούτερ τυλιγμένη - (Α΄ Βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β.)
  • Με τα μάτια ενός σκύλου - (Α΄ Κρατικό Βραβείο)
  • Το αγόρι που ήταν τ’ αστέρι της γης - (Α΄ Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς)
  • Πράσινοι Ιππότες σε μυστική αποστολή - (Α΄ Κρατικό Βραβείο)
  • Το μυστήριο της κλειστής πόρτας - ( Β΄ Βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β.).