Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής
Μιχάλης Τερέπεης

Ο  Μιχάλης Τερέπεης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1970. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’ στην ειδικότητα των Τεχνικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.  Υπηρέτησε την θητεία του στην Εθνική Φρουρά και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το οποίο αποφοίτησε ως Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών. Είναι παντρεμένος με την Εκπαιδευτικό Δημοτικής Αίμιλη Χαραλάμπους Τερέπεη και έχει δύο παιδιά τον Ανδρέα και την Σταλιά.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής σε ιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, επίσης ως Λειτουργός Εσωτερικού Ελέγχου στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως Συντονιστής του Γραφείου του Υπουργού Συγκοινωνιών και  Έργων. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Δασικών Βιομηχανιών Δημόσια Λτδ.

Σήμερα υπηρετεί την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ως Καθηγητής της Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και μέλος της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως ο εκπρόσωπος των φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ και της Πανελλήνιας Σπουδαστικής Παράταξης (ΠΑΣΠ), επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξανθής, μέλος του γραφείου Πόλης της ΠΑΣΠ Ξάνθης ως Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Κύπριων Φοιτητών Ξάνθης, Πρόεδρος των οικότροφων φοιτητών Ξάνθης, ιδρυτικό μέλος, μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών «Η γέφυρα» και Αντιπρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ).

Είναι μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ) και μέλος της Γραμματείας της ΟΛΤΕΚ ως Γενικός Ταμίας, είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής για την Ισότητα της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση (European Trade Union Committee for Education ETUCE) από το 2017. Διατέλεσε επίσης Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου.

Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λυμπιών Θεόδωρος Μαυρόσαββας, μέλος του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Λυμπιών. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Λυμπιών (ιδρυτικό μέλος) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Λυμπιών.

Μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ από το 1982, του Σ.Κ.ΕΔΕΚ από το 1988, της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΣΟΚ από το 1990, διατέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ως Γραμματέας Οικονομικού και Γραμματέας Φοιτητών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Σ.Ν.ΕΔΕΝ και της Νεολαίας Σοσιαλδημοκρατών (ΝΕΟΣ), ιδρυτικό μέλος της ΝΕΟΣ και του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ως Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕΟΣ και ως Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΝΕΟΣ.

Σήμερα είναι ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Πολιτικής Γραμματείας.

Διατέλεσε επίσης Αναπληρωτής Γραμματέας Κεντρική Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Γραμματέας της Θεματικής Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών, μέλος των Θεματικών Παιδείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κυπριακού και Συγκοινωνιών, επίσης μέλος του Κεντρικού Οργανωτικού Γραφείου και υπεύθυνος της γραμματείας ηλεκτρονικής επικοινωνίας.