Πρόεδρος
Μαρίνος Σιζόπουλος

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1957 στη Λευκωσία.

Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας όπου μετακινήθηκε η οικογένειά του και στο οποίο έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κύκκου του τμήματος Θετικών Επιστημών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1983. Την περίοδο 1984-85 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος γιατρός στην Παθολογική Κλινική του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης. Το 1985-86 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος γιατρός στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Ιατρών Κύπρου. Το 1986-88 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος γιατρός στη Δερματολογική-Αφροδισιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έτυχε μετά από εξετάσεις του τίτλου του Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου. Το 1991 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής. Είναι μέλος της Κυπριακής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας.

Την περίοδο 1984-87 υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφώνου της ΕΤ-2 στη Θεσσαλονίκη και είχε την ευθύνη για την παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής για την Κύπρο.
Από τον Οκτώβριο του 1988 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένος και εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στη Λεμεσό. Μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει σε διάφορα ιατρικά συνέδρια στην Κύπρο και την Ελλάδα σειρά ιατρικών μελετών και εργασιών, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Εργασίες του φιλοξενήθηκαν και σε Πανευρωπαϊκά Δερματολογικά συνέδρια. Ακόμα υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας στην Ελλάδα.

Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει από τα μαθητικά του χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 1973 εγγράφεται μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ. Το 1977 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών “ΑΓΩΝΑΣ” Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας. Την περίοδο 1979-1984 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Τα έτη 1979-1982 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΚ. Από το 1984 μέχρι το 1988 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος. Τα έτη 1986-88 διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1988 εκλέγεται μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού της ΕΔΕΚ. Το 1990 εκλέγεται Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού και το 1992 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Το Φεβρουάριο του 1995 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ, τον Ιούνιο του 1999 Β΄ Αντιπρόεδρος και το 2001 Α΄ Αντιπρόεδρος, θέση την οποία κατείχε μέχρι το Μάιο του 2012, όπου εξελέγη αναπληρωτής Πρόεδρος.

Ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού το Μάρτιο του 2003, θέση στην οποία είχε επανεκλεγεί και στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2006. Την περίοδο 2003-2006 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής του Φακέλου της Κύπρου και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Υγείας.

Έχει 2 κόρες, τη Χριστίνα Ιατρό-Δερματολόγο και την Εβίτα Χειρουργό Οδοντίατρο.

Στις 01/03/2015 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.