Αναπληρωτής Πρόεδρος
Μαρία Βασιλειάδου

Η Μαρία Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1959 στην Λευκωσία. Είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Γραμματέας Παιδείας του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακροπόλεως και στη συνέχεια από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με άριστα. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα, M.A. in Mass Communications του Leicester University και είναι υποψήφια διδακτωρ στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το 1981 μέχρι σήμερα διευθύνει τη δική της επιχείρηση στον χώρο της εκπαίδευσης. Συνέγραψε το 1984 το βιβλίο με θέμα «Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για τα Κυπριόπουλα της Διασποράς» και το 2015 μαζί με τον θείο της, Νικία Λειβαδά, συνέγραψε το μυθιστόρημα «Ζωή χωρίς τελείες». Από το 1986 μέχρι το 2001 υπήρξε τακτικός συνεργάτης του Ρ.Ι.Κ., παρουσιάζοντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο εκπομπές για παιδιά και νέους, ντοκιμαντέρ κ.α. όπως «Ορίζοντες», «Σταυρόλεξο», «Αφετηρίες», «Fun Club για τους νέους».

Συνεργάστηκε με την Lumiere T.V. σκηνοθετώντας την παιδική εκπομπή «Αλαλούμ» και μουσικά video clips και με τον τηλεοπτικό Σταθμό «NEW EXTRA TV» ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εγκαθίδρυσης του σταθμού και με το Ράδιο Πάφος. Διετέλεσε Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και μέλος της Επιτροπής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού «Ενάντια στα Ναρκωτικά».

Είναι Πρόεδρος και ιδρυτής του N.G.O. «Παρατηρητήριο για τα παιδιά» και μέλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου Κύπρου. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ κατά την περίοδο 2006-2009 και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ από 2009-2013. Διετέλεσε μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Παιδείας.

Από το 1982 μέχρι σήμερα δημοσιεύει άρθρα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ σε διάφορα έντυπα και ημερήσιες εφημερίδες. Έχει μια έγγαμη κόρη, τη Λουτσιάνα, εκπαιδευτικό ψυχολόγο και δυο εγγονές. Είναι παντρεμένη με τον Τάκη Χριστοδούλου. Μιλά δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.