Να καταγγελθούν οι κατακτητές για την επιδρομή στα σχολεία Ριζοκαρπάσου
Τρίτη 27.02.2024
Τρίτη 27.02.2024, από Γραφείο Τύπου

Το πραγματικό τους πρόσωπο έδειξαν για μια ακόμη φορά η κατοχική Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, με την επιδρομή των οργάνων τους στα σχολεία του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, στα οποία φοιτούν τα παιδιά των εγκλωβισμένων οικογενειών Ελληνοκυπρίων.
Η καταδικαστέα απεχθέστατη ενέργεια αποτελεί «αντίποινο» στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την οποία παρουσίασε τα εμπόδια που θέτει το κατοχικό καθεστώς στη στήριξη των σχολείων από την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που ισοδυναμεί με απροκάλυπτη παρεμπόδιση του δικαιώματος των παιδιών στην παιδεία.
Το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, το κατοχικό καθεστώς από τον περασμένο Μάϊο παρεμποδίζει τη στήριξη των σχολείων Ριζοκαρπάσου, επιβάλλει έντονη αντίδραση και καταγγελία του καθεστώτος από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Εκφράζουμε τον θαυμασμό μας, την εκτίμηση μας και την συμπαράσταση μας στους εγκλωβισμένους μαθητές μας, στις οικογένειες τους και στους εκπαιδευτικούς μας, για τον αγώνα που δίνουν να κρατήσουν ζωντανές τις ρίζες μας στην κατεχόμενη γη.
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώσεις