Υπόμνημα για θέματα υγείας από την ΕΔΕΚ στον Υπουργό Υγείας
Δευτέρα 19.02.2024
Δευτέρα 19.02.2024, από Γραφείο Τύπου

Υπόμνημα με τις θέσεις της ΕΔΕΚ για τα θέματα υγείας επέδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό.
Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, δήλωσε:
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για αυτήν την πρώτη μας συνάντηση, την οποία θεωρώ πολύ σημαντική και πάρα πολύ εποικοδομητική. Όπως ήδη έχουμε τονίσει από την πλευρά της ΕΔΕΚ, ο στόχος μας μέσα από τις προτάσεις τις οποίες καταθέτουμε, είναι να αναβαθμίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών από το σύστημα υγείας προς τους πολίτες, κυρίως σε αυτούς τους πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξασφαλίσουν με άλλα μέσα, να επιλύσουμε τα σοβαρά προβλήματα τα οποία καθημερινά διαπιστώνουμε. Όσον αφορά τη λειτουργία του ΓεΣΥ, να εφαρμοστούν οι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας, οι οποίοι βασικοί πυλώνες είναι ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου και όσο το δυνατόν αναβαθμισμένη ποιοτικά προσφορά ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Γι’ αυτό, όπως τονίσαμε, είμαστε στη διάθεση του Υπουργού και των συνεργατών του για όποιες πρόσθετες συζητήσεις ή ενδεχομένως και κατάθεση πρόσθετων λεπτομερειακών προτάσεων για την επίλυση αυτών των σοβαρών ζητημάτων.».
Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός από την πλευρά του δήλωσε:
«Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την αντιπροσωπεία του τομέα υγείας για μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε σήμερα. Πέραν από την ενημέρωση την οποία είχαμε, έγινε κάποια συζήτηση σε σημαντικά θέματα και κατατέθηκε ένα υπόμνημα με τις θέσεις της ΕΔΕΚ, όσο αφορά τον τομέα της υγείας. Εμείς θα το μελετήσουμε και είμαι σίγουρος ότι μέσα από συνεργασία μπορούμε να προχωρήσουμε συλλογικά, να επιλύσουμε τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η υγεία σήμερα, τις πάρα πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Γενικό Σχέδιο Υγείας.».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 19 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώσεις