#ΓιαΝαΑλλάξειΚάτι

Οι εκλογές του Μαΐου 2021 αποτελούν μία σημαντική εκλογική αναμέτρηση η οποία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του αντιδιζωνικού μετώπου και τη δημιουργία πλαισίου προστασίας των πολιτών.

Η ΕΔΕΚ, ως το σοσιαλιστικό κόμμα της Κύπρου αγωνίζεται για μία αντιρατσιστική λύση του Κυπριακού η οποία να διασφαλίζει ένα κράτος, έναν λαό, να κατοχυρώνει πλήρως τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις, να αποκλείει εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα σε τρίτες χώρες. Για να μπορέσει να κατοχυρωθεί αυτή η λύση, η ΕΔΕΚ προχώρησε στην απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) δεδομένου ότι αυτή νομιμοποιεί την διχοτόμηση και κατοχυρώνει επικυριαρχικό ρόλο στην Τουρκία σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια.

Την ίδια στιγμή η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να μην αναγάγει την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής ως ένα εκ των βασικότερων πυλώνων του εκλογικού της προγράμματος.

Πρώτιστο μέλημα της ΕΔΕΚ είναι να εμβολιάσει τη νομοθεσία, τους θεσμούς και τις αξίες αυτού του τόπου με σοσιαλιστικές αρχές που να προάγουν την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το πρόσφατο παράδειγμα της αποδοχής σειράς προτάσεων της ΕΔΕΚ για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, που στηρίζουν τους πολίτες που κινδυνεύουν από άδικες και αυθαίρετες εκποιήσεις, τους συνταξιούχους, τους λήπτες βοηθημάτων, τους πληγέντες από την κρίση της πανδημίας, τους ασθενείς, τις εργαζόμενες μητέρες, τους πολύτεκνους, τους κατοίκους της υπαίθρου που σήμερα έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης, επιβεβαιώνουν το πιο πάνω.

Η ΕΔΕΚ, πιστή στο ένδοξο παρελθόν της αλλά και στον ιστορικό της ηγέτη, Βάσο Λυσσαρίδη, συνεχίζει τον αγώνα για Λευτεριά, Δημοκρατία και Σοσιαλισμό.

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter
Σε ευχαριστούμε για την εγγραφή!