Η μισή Κύπρος δεν είναι τουρκική κ. Στυλιανίδη και ούτε θα επιτρέψουμε να τουρκοποιηθεί μέσω «λύσεων» που εσύ προκρίνεις
Τετάρτη 21.02.2024
Τετάρτη 21.02.2024, από Γραφείο Τύπου

Η αναφορά του Υπουργού Ναυτιλίας της Ελλάδας, Χρήστου Στυλιανίδη, σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, ότι «ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική», δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε και να διαφοροποιηθεί η ερμηνεία της, βάζοντας τη φράση σε εισαγωγικά, όπως επιχείρησε εκ των υστέρων ο κ. Στυλιανίδης.
Δεν προκαλεί έκπληξη η φράση που εκστόμισε ο κ. Στυλιανίδης, εφόσον είναι γνωστή η πολιτική ιστορία του, η μανιώδης προσπάθεια του να προπαγανδίσει υπέρ της ψήφισης του Σχεδίου Ανάν το 2004 και σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου δήλωσε ότι έλαβε 50 χιλιάδες δολάρια από το Γραφείο για τις Υπηρεσίες Προγραμμάτων του ΟΗΕ (UNOPS).
Είναι εμφανές ότι οι ενδόμυχες απόψεις του, δημοσιοποιήθηκαν, επιβεβαιώνοντας το αρχαίο ρητό «Γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει».
Για μας, η μισή Κύπρος δεν είναι τουρκική και ούτε θα επιτρέψουμε να τουρκοποιηθεί μέσω «λύσεων» που προκρίνει και προπαγανδίζει ο κ. Στυλιανίδης.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώσεις