Η δική μας απάντηση στις τουρκικές στοχεύσεις είναι η διαμόρφωση ενιαίας πανεθνικής πολιτικής με την Ελλάδα και η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού μας ρόλου μέσα από συγκεκριμένες δράσεις σε πολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο
Κυριακή 23.05.2021
Κυριακή 23.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ο Φιλελεύθερος προκαλεί ανησυχία καθώς τα όσα αναφέρονται αποτελούν ένα σενάριο το οποίο φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής για την οποία η ΕΔΕΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια δημόσια έχει προειδοποιήσει. Δυστυχώς όμως οι προειδοποιήσεις μας δεν έχουν ληφθεί υπόψη από τα υπόλοιπα κόμματα ούτε και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Για την ΕΔΕΚ οι βασικοί στόχοι της Τουρκίας είναι να πετύχει μία λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για να μπορεί να ελέγχει το σύνολο της Κυπριακής επικράτειας δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για πλήρη ενσωμάτωση της Κύπρου στην Τουρκία. Αν δεν το πετύχει αυτό να προχωρήσει σε νόμιμη ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην Κύπρο για να έχει μόνιμη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Γι’ αυτό και η στρατικοποίηση των κατεχομένων από την Τουρκία είναι μέρος των επεκτατικών της σχεδίων με στόχο τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενιαίας πανεθνικής πολιτικής με την Ελλάδα και η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού μας ρόλου μέσα από συγκεκριμένες δράσεις σε πολιτικό, ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 23 Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις