Θα έπρεπε η προτεραιότητα του ΟΑΥ και του Υπουργείου Υγείας να είναι τα παιδιά, η πρόληψη και η υγεία των πολιτών και όχι η λογιστική αντιμετώπιση του θέματος
Σάββατο 22.05.2021
Σάββατο 22.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στο οποίο αναφέρονται τα προβλήματα που προκύπτουν από την διαφοροποίηση των παραγγελιών παιδικών εμβολίων, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την έλλειψη προγραμματισμού, την προχειρότητα, τις βεβιασμένες και ετσιθελικές αποφάσεις και ενέργειες από πλευράς ΟΑΥ και Υπουργείου Υγείας οι οποίες δεν προάγουν την προστασία των πολιτών και κύρια των παιδιών.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την εν λόγω ετσιθελική και χωρίς διαβούλευση με τους Ιατρούς απόφαση, έρχονται να προστεθούν στις από το 2019 σοβαρότατες ελλείψεις και προβλήματα (ελλείψεις σε  παιδικά εμβόλια, μη διευθέτηση εφημεριών, μη αναγνώριση παιδιατρικών πράξεων κ.ά.).

Όλα αυτά καταδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού που ο ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας επιδεικνύει απέναντι στα παιδιά, στους Παιδίατρους και στους φορολογούμενους πολίτες που μηνιαίως εδώ και δύο περίπου χρόνια συνεισφέρουν ανελλιπώς στο ΓεΣΥ.

Θα έπρεπε η προτεραιότητα του ΟΑΥ και του Υπουργείου Υγείας να είναι τα παιδιά, η πρόληψη και η υγεία των πολιτών και όχι η λογιστική αντιμετώπιση του θέματος.

Είναι κατανοητό πως οι προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας αποτελούν αυτή την στιγμή την προτεραιότητα αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην δοθεί η δέουσα σημασία για την προστασία των παιδιών.

Καλούμε τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσει την απόφασή του και σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία να καθορίσουν από κοινού το πλάνο προμήθειας των εμβολίων κατά τρόπο ομαλό και επωφελή για τα παιδιά τα οποία οφείλουμε να είναι η προτεραιότητά μας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 22 Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις