Ενδεικτικό της νοοτροπίας της Τουρκίας, η μη παραδοχή της διάπραξης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Τετάρτη 24.04.2024
Τετάρτη 24.04.2024, από Γραφείο Τύπου

Στις 24 Απριλίου 1915 ξεκίνησε το έγκλημα των Νεότουρκων κατά του Αρμενικού Έθνους, με τη δολοφονία 250 διανοούμενων Αρμενίων, ως προοίμιο για την απροκάλυπτα προμελετημένη εθνοκάθαρση που ακολούθησε, κατά την οποία δολοφονήθηκαν θηριωδώς και βάρβαρα ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι.

Η ΕΔΕΚ τιμά τη μνήμη των Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από τις ορδές των Νεότουρκων και εκφράζει την συμπαράσταση της στους συμπατριώτες μας Αρμένιους της Κύπρου, στο κράτος της Αρμενίας και στο Αρμενικό Έθνος.

Εκατό εννέα χρόνια μετά και ενώ σχεδόν όλος ο πολιτισμένος κόσμος αναγνωρίζει ότι διαπράχθηκε γενοκτονία κατά του Αρμενικού Έθνους, η σύγχρονη Τουρκία επιμένει να μην παραδέχεται την ιστορική πραγματικότητα, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν απορρίπτει τη μέθοδο της εθνοκάθαρσης. Η εγκληματική νοοτροπία της Τουρκίας εκδηλώνεται στην Κύπρο, συνεχίζει να εκδηλώνεται κατά της Αρμενίας με τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει δια αντιπροσώπων στην Αρμενία, εκδηλώνεται ακόμα και στο εσωτερικό της. 

Και αυτή τη νοοτροπία είναι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας εμείς, σε μια πατρίδα που μεγάλο ποσοστό του εδάφους της κατέχεται από την Τουρκία εδώ και πενήντα χρόνια.

Η ιστορία πρέπει να διδάσκει.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις