Μαρίνος Σιζόπουλος: «Ο Βάσος Λυσσαρίδης παραμένει φωτεινός οδοδείκτης στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και για κοινωνική δικαιοσύνη»
Κυριακή 21.04.2024
Κυριακή 21.04.2024, από Γραφείο Τύπου

Μετά το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή και ιστορικού ηγέτη της ΕΔΕΚ, Βάσου Λυσσαρίδη, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:
«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη βιολογική απουσία του Βάσου Λυσσαρίδη, του ιδρυτή της ΕΔΕΚ, μιας εμβληματικής προσωπικότητας, η οποία σημάδεψε ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Παραμένει όμως φωτεινός οδοδείκτης στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και κοινωνική δικαιοσύνη.
Την ίδια στιγμή, πριν από 67 χρόνια η 21η Απριλίου, μία αποφράδα ημέρα, όπου μια ομάδα επίορκων αξιωματικών κατέλυσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα και την έθεσαν στο γύψο για επτά χρόνια. Όμως το χειρότερο είναι ότι συνέργησαν στην προδοσία σε βάρος της πατρίδας μας το 1974, για να επιβάλλει η Τουρκία την κατοχή στο 37% της πατρίδας μας. Ένας λόγος επιπλέον για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση, όπως τον δίδαξε και τον έδειξε με τις πράξεις του ο Βάσος Λυσσαρίδης».
 


 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Απριλίου 2024
 
 
 
 
 

Ανακοινώσεις