Η ηγεσία της Αστυνομίας να εγκαταλείψει την απαθή της στάση και να αναλάβει την ευθύνη για ριζική αναδιοργάνωση της Δύναμης
Πέμπτη 18.01.2024
Πέμπτη 18.01.2024, από Γραφείο Τύπου

Η ριζική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της εγκληματικότητας και ειδικότερα το οργανωμένο έγκλημα, πρέπει να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα από την ηγεσία της Δύναμης, η οποία πρέπει να εγκαταλείψει την απαθή και ευθυνόφοβη στάση που τηρεί έως τώρα και να προχωρήσει σε τομές.
Είναι απαράδεκτο, όποτε παρατηρείται εμφανής έξαρση της εγκληματικότητας, που απασχολεί την κοινή γνώμη, να ανακοινώνονται προθέσεις για αλλαγές και όταν καταλαγιάζει η δημόσια συζήτηση, τα προβλήματα να κρύβονται κάτω από το χαλί, από την ίδια την ηγεσία της Αστυνομίας, για να μην ταραχθούν τα λιμνάζοντα ύδατα.
Επιτέλους, η ηγεσία της Αστυνομίας, με πρώτο υπεύθυνο τον Αρχηγό Αστυνομίας, πρέπει:

  • Να στηρίξουν έμπρακτα τα μέλη της Αστυνομίας της πρώτης γραμμής με έμψυχο υλικό, με εξοπλισμό και βεβαίως με ηθική συμπαράσταση, γι’ αυτούς που πολύ πιθανό να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για την εσωτερική ασφάλεια.
  • Να αναδιοργανώσουν τα τμήματα συλλογής πληροφοριών, για να αποτρέπονται σχεδιασμοί του οργανωμένου εγκλήματος.
  • Να ανασχεδιάσουν τον τρόπο δράσης των τμημάτων καταστολής οχλαγωγίας και διασάλευσης της τάξης, για να καλύπτεται όλη η ελεύθερη Κύπρος στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.
  • Να αξιοποιηθούν αξιοκρατικά τα πολλά, ικανά στελέχη και μέλη της Αστυνομίας.

Τα πιο πάνω είναι ένα μικρό δείγμα προτάσεων. Η ΕΔΕΚ έχει ένα ευρύ κατάλογο εισηγήσεων προς αξιοποίηση.
Αλλά, αυτό που απαιτείται είναι πραγματική βούληση από την ίδια την ηγεσία της Αστυνομίας για ριζικές αλλαγές στα του οίκου της. Η απραξία και η ευθυνοφοβία επιτρέπουν στα εγκληματικά στοιχεία να κρατούν όμηρο μια ολάκερη κοινωνία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 18 Ιανουαρίου 2024

Ανακοινώσεις