Καμία διαβούλευση εκ των προτέρων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό
Δευτέρα 08.01.2024
Δευτέρα 08.01.2024, από Γραφείο Τύπου

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, στον οποίο προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Και εγώ το πρωί πληροφορήθηκα για τον ανασχηματισμό. Από κει και πέρα, όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανάλογα με τους προγραμματισμούς τους οποίους έχει κάνει, ανάλογα με τις προτεραιότητες τις οποίες θα δώσει ο ίδιος ενόψει της προώθησης υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, όπως αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί και διαμορφωθεί, να προχωρήσει στις συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις που αφορούν ενδεχομένως και ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου. Εμείς με αυτήν την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους απερχόμενους Υπουργούς για το έργο, το οποίο επιτέλεσαν, να ευχηθούμε στους νέους Υπουργούς ένα θετικό και παραγωγικό έργο και για ακόμα μια φορά από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα είμαστε θετικοί, εποικοδομητικοί, θα στηρίξουμε με συγκεκριμένες προτάσεις το έργο τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κυβερνητικό έργο. Αυτήν την στάση θα υπενθυμίσω ότι την τηρήσαμε και όταν το κόμμα ήταν κόμμα αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο σήμερα, που η ΕΔΕΚ στήριξε την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τον Πρόεδρο», ότι ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για τον ανασχηματισμό και ότι δεν υπάρχει από την ΕΔΕΚ καμία δυσαρέσκεια και ότι «είναι ευθύνη του Προέδρου και ότι πολλές φορές, όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα ο Πρόεδρος έχει την πολιτική ευθύνη να προχωρήσει σε αυτές τις διαδικασίες. Εμείς από την πλευρά τη δική μας, όπως έχουμε τονίσει, θα παραμείνουμε θετικοί και εποικοδομητικοί στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί και πριν από τις προεδρικές εκλογές».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε:

«Θα το επαναλάβω ακόμη μια φορά ότι και την προηγούμενη φορά από την πλευρά της ΕΔΕΚ, απλά εμείς δώσαμε τη συγκατάθεσή μας για τα ονόματα τα οποία τέθηκαν για σκοπούς υπουργοποίησης. Δεν είχαμε καμία παρέμβαση ούτε για αποκλεισμούς, ούτε για προσθήκη ονομάτων στον κατάλογο του Υπουργικού Συμβουλίου».


                                                                                                               Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 8 Ιανουαρίου 2024

Ανακοινώσεις