Η αποθράσυνση του οργανωμένου εγκλήματος απαιτεί λήψη δραστικών μέτρων με άμεση εφαρμογή
Τετάρτη 17.01.2024
Τετάρτη 17.01.2024, από Γραφείο Τύπου

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι πέραν από την έκφραση πολιτικής βούλησης, απαιτείται η λήψη δραστικών μέτρων, που να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, για να περιοριστεί η εγκληματικότητα, της οποίας η έξαρση καλπάζει.
Τα μέτρα και οι δράσεις, ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο δρα ανεξέλεγκτο, πρέπει να προέρχονται από τις διωκτικές αρχές και κυρίως από την ηγεσία της Αστυνομίας.
Για να αποκατασταθεί έστω και μερικώς το αίσθημα ασφάλειας, πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες εξιχνίασης των περιστατικών της θρασύτατης δράσης του οργανωμένου εγκλήματος. Η οποιαδήποτε ανοχή, από όπου και αν προέρχεται, για οποιονδήποτε λόγο και αν επιδεικνύεται, πρέπει να παύσει, γιατί προκαλεί αύξηση της εγκληματικότητας.
Η Αστυνομία πρέπει να αναδιοργανώσει τα του οίκου της, για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της και η πολιτεία, η πολιτική ηγεσία, η κοινωνία και η ίδια η ηγεσία της Αστυνομίας, πρέπει να στηρίξουν τα στελέχη της Αστυνομίας της πρώτης γραμμής και τους αξιωματικούς που κάνουν καλά τη δουλειά τους άνευ ευθυνοφοβίας.

 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 17 Ιανουαρίου 2024

Ανακοινώσεις