Να επιδείξουμε σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση για να διασφαλίσουμε την προοπτική της υγιεινής και φυσιολογικής ζωής των συνανθρώπων μας
Σάββατο 24.04.2021
Σάββατο 24.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διοργάνωσε σήμερα καθαρισμό του βυθού και της παραλίας Μάλαμα στο Παραλίμνι. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης δήλωσε: 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ που ανέλαβε αυτή τη δράση του καθαρισμού του βυθού. Η απομάκρυνση των οποιονδήποτε αποβλήτων από τις παραλίες μας είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους κατοίκους, για τους επισκέπτες αλλά και για την βιοποικιλότητα της θάλασσας. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τον κ. Σιζόπουλο,  για την παρουσία του σε αυτή την εκδήλωση, καθώς και τον Μάριο Ιωαννίδη Πρίαμο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε. Εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται από οποιονδήποτε η οποία μας βελτιώνει και μας λύνει προβλήματα και τους ευχαριστούμε». 

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε:  

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για την παρουσία του, την συνδρομή του και την συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης που πραγματοποιείται στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Με την εκδήλωση στέλνεται ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος κυρίως της παραλίας, αλλά και της θαλάσσιας ζωής. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω το Γραφείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος της ΕΔΕΚ και την επικεφαλής, την Φρόσω την Αποστολίδου για αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβε  καθώς επίσης και τον φίλο, υποψήφιο της ΕΔΕΚ στην επαρχία Αμμοχώστου, τον Μάριο Πρίαμο, που  έχει την ευθύνη συντονισμού των  εθελοντών και των επαγγελματιών δυτών που θα αναλάβουν μία πρωτοποριακή για τα κυπριακά δεδομένα πρωτοβουλία καθαρισμού του βυθού της συγκεκριμένης περιοχής. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να καλέσω τους συμπατριώτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να επιδείξουν ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον και να τηρούν με σχολαστικότητα όλους αυτούς τους κανόνες οι οποίοι αναβαθμίζουν το πολιτικό μας ήθος, τον πολιτισμό μας αλλά κυρίως να αποδεικνύουν τον σεβασμό μας προς τη φύση και προς αυτά που ως άνθρωποι πρέπει να προστατεύσουμε για να διασφαλίσουμε την προοπτική της υγιεινής και φυσιολογικής ζωής των συνανθρώπων μας». 

  

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 24 Απριλίου 2021 

Ανακοινώσεις