Η επιδημιολογική ομάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, αποδεικνύεται ανεπαρκής στην διαχείριση της κρίσης αφού φαίνεται πως αυτό που ενδιέφερε ήταν περισσότερο η προβολή στα ΜΜΕ και όχι η λήψη αποτελεσματικών μέτρων
Σάββατο 24.04.2021
Σάββατο 24.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Για ακόμα μια φορά η ατολμία, τα ανεπαρκή και άστοχα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας όχι μόνο δεν βοήθησαν στο να περιοριστεί η πανδημία αλλά αντίθετα έφεραν την χώρα σε πολύ κρίσιμο σημείο με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε παρατεταμένη οικονομική κρίση.

 

Η επιδημιολογική ομάδα, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, αποδεικνύεται ότι ήταν ανεπαρκής στην διαχείριση της κρίσης αφού φαίνεται πως αυτό που ενδιέφερε ήταν περισσότερο η προβολή στα ΜΜΕ και όχι η λήψη αποτελεσματικών μέτρων. Ειδικότερα:

 

  • Τον Νοέμβριο δεν προχώρησαν σε καθολικό εγκλεισμό, όπως πρότεινε η ΕΔΕΚ, ώστε να προστατευθούν οι ζωές των συνανθρώπων μας και να κερδηθεί η αγορά των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση.
  • Αντί να επικεντρωθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα επικεντρώθηκαν στα αμφίβολης αξιοπιστίας διαγνωστικά τεστ που δεν περιόρισαν την εξάπλωση της πανδημίας.

Ως εκ τούτου το κόστος για την οικονομία είναι μεγάλο, κυρίως για τον τομέα της επισιτικής βιομηχανίας, τα γυμναστήρια, το λιανικό εμπόριο, τους αυτοτελώς εργαζομένους όπως κουρεία, κομμωτήρια κ.ά.

 

Πλέον η μόνη λύση είναι η γενναιόδωρη οικονομική στήριξη όσων πλήττονται και η στοχευμένη και επιταχυνόμενη διαδικασία εμβολιασμού.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 23 Απριλίου 2021

Ανακοινώσεις