ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Για συνεργασία μεταξύ Κούβας – Κύπρου σε θέματα τουρισμού και εμπορίου
Τρίτη 12.02.2019
Τρίτη 12.02.2019, από Γραφείο Τύπου

Μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για ενδυνάμωση και περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων του Κινήματος με τις Ξένες Διπλωματικές Αποστολές στην Κύπρο (Πρεσβείες και Προξενεία) και κατ’ επέκταση με τις χώρες που εκπροσωπούν, έχουμε ανοίξει  διάλογο με την Πρεσβεία της Κούβας.  Στο περιθώριο αυτών των επαφών,  είχαμε την ευκαιρία να δεχθούμε τον περασμένο Νοέμβριο στα γραφεία του Κόμματος, αντιπροσωπεία της Κούβας με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, κ. Χουάν Κάρλος Μαρσάν.

Ο Κουβανός Πρέσβης κ. Omar Leyva Rafull, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαμε, μας έκανε κοινωνούς με την κατάσταση και τα δεδομένα που ισχύουν στην χώρα του, δίνοντας και σ’ εμάς την ευκαιρία να τοποθετηθούμε ανάλογα στα θέματα που τεκταίνονται στη δική μας πατρίδα.

Ένα από τα κύρια θέματα που τέθηκαν στον κύκλο των συναντήσεών ήταν και η διερεύνηση της συνεργασίας μεταξύ Κούβας – Κύπρου σε θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διαμεσολαβήσουμε ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση γι’ αυτό και σήμερα είμαστε ευτυχείς που φιλοξενήσαμε στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΔΕΚ, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, τον Διευθυντή Υπηρεσιών και Εμπορίου ΚΕΒΕ, κ. Χρήστο Πετσίδη και τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή των Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, κ. Βασίλη Σταματάρη και κ. Γιάννη Μιχαηλίδη, οι οποίοι συζήτησαν ενδελεχώς με τον Κουβανό Πρέσβη τις πιθανότητες για συνεργασία και δημιουργία καινούργιων ευκαιριών για συνεργασία, στους τομείς του ενδιαφέροντός τους.

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τις επαφές του με τις Πρεσβείες στην Κύπρο, με στόχο την αλληλοενημέρωση αλλά και τη δημιουργία νέων δεδομένων συνεργασίας και ανάπτυξης δεσμών με τις χώρες αυτές.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 12 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Σάββατο 09.02.2019