Η ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Δευτέρα 04.02.2019
Δευτέρα 04.02.2019, από Γραφείο Τύπου

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τις προσπάθειες των συνανθρώπων μας που παλεύουν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση των προβλημάτων του καρκίνου από τον οποίο πάσχουν.

Επιβάλλεται το κράτος να αναπτύξει περαιτέρω και να ενδυναμώσει τα προγράμματα πρόλη

ψης του καρκίνου δεδομένου ότι η έγκαιρη διάγνωσή του οδηγεί τις περισσότερες φορές σε πλήρη ίαση.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε οι συνάνθρωποί μας που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, να έχουν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις για την έγκαιρη αντιμετώπιση, την παραχώρηση γρήγορης και αποτελεσματικής θεραπείας και μείωση της λίστας αναμονής τόσο για διαγνωστικούς όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι η Κύπρος ετοιμάζεται να εισέλθει στην εφαρμογή ενός ΓεΣΥ χωρίς ο δημόσιος τομέας να διαθέτει έναν ολοκληρωμένο ογκολογικό κέντρο. Και αυτό δυστυχώς ως αποτέλεσμα σκανδάλων και διαπλοκών τα οποία ενώ καταγγέλθηκαν και επιβεβαιωθήκαν δεν υπήρξε απόδοση οποιωνδήποτε ευθυνων. Αντίθετα, επιχειρήθηκε η πλήρης συσκότισή τους.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοινώσεις