Πρόσθετες πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για συναίνεση σε μη δημοκρατική  και μη λειτουργική λύση στο Κυπριακό.
Κυριακή 03.02.2019
Κυριακή 03.02.2019, από Γραφείο Τύπου

Οι μεθοδεύσεις διαφόρων κύκλων, εκτός Κύπρου αλλά δυστυχώς με την ακούσια ή εκούσια συνδρομή και κύκλων (πολιτικών και όχι μόνο) εντός Κύπρου, επιχειρούν με την ευκαιρία της νέας διερευνητικής πρωτοβουλίας του Γ.Γ. ΟΗΕ δια της εκπροσώπου του για επανέναρξη των συνομιλιών, να κεφαλαιοποιήσουν την  οποιαδήποτε αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος και να επιφέρουν ή και να ασκήσουν πρόσθετες πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για συναίνεση σε μη δημοκρατική  και μη λειτουργική λύση στο Κυπριακό.

Γι’αυτό και καλούμε τον ΠτΔ και τους συνεργάτες του να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφύγουν την άμεση ή την έμμεση υλοποίηση προτάσεων, όπως παραδείγματός χάριν, της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με το κατοχικό καθεστώς για διαχείριση προβλημάτων ή ενδεχομένως και άλλων που θα προκύψουν στη συνέχεια.

Οφείλουν να παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι σε διεκδικήσεις οι οποίες είναι πλήρως κατοχυρωμένες από τα Η.Ε., όπως την σύγκλιση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό με την συμμετοχή και των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και την κατά προτεραιότητα συζήτηση και επίλυση της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, ήτοι:

-πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

-την επιστροφή των προσφύγων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις περιουσίες τους σε συνθήκες ασφάλειας.

-κατάργηση των αναχρονιστικών συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας

 

Λευκωσία, 3 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοινώσεις