Η ΕΔΕΚ καταθέτει την πρόταση για εφαρμογή της μεθόδου των τριών τετάρτων του ντεποζίτου καυσίμων οχημάτων που εισέρχονται στα κατεχόμενα
Παρασκευή 15.09.2023
Παρασκευή 15.09.2023, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της τιμής των καυσίμων, μέσω της επιδότησης της τιμής των καυσίμων, θεωρεί ότι η ανάκτηση, από το κράτος, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χαμένων εσόδων από τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της παράνομης προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, θα επιτρέψει στο κράτος να επιδοτήσει την τιμή των καυσίμων.

Για να μειωθεί ή και να σταματήσει η παράνομη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα, επιβάλλεται η αυστηροποίηση του ελέγχου στα σημεία εισόδου και προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΔΕΚ καταθέτει την εξής πρόταση:

Στις διόδους εισόδου στα κατεχόμενα, να ελέγχεται το ντεπόζιτο καυσίμων του οχήματος. Εάν, η ποσότητα καυσίμων είναι κάτω των τριών τετάρτων (3/4) του ντεποζίτου, ο οδηγός να έχει ενώπιον του δύο επιλογές:

  • Να επιστρέψει στις ελεύθερες περιοχές και να συμπληρώσει την ποσότητα των καυσίμων μέχρι τα τρία τέταρτα του ντεποζίτου.
  • Να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ και να εισέλθει στα κατεχόμενα.

Με εφαρμογή αυτής της πρότασης:

  • Το κράτος, επαναλαμβάνουμε, θα ανακτήσει χαμένα έσοδα και θα μπορεί να επιδοτήσει τις τιμές των καυσίμων, για να επέλθει μείωση των τιμών.
  • Θα σταματήσει η «αιμοδότηση» της οικονομίας των κατεχομένων.

Θεωρούμε ότι η πρόταση είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορίου να τη μελετήσουν.   
                                                                                                                 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις