Δραστικά μέτρα τώρα και όχι ευχολόγια για τα ΤΑΕΠ των δημοσίων νοσηλευτηρίων
Τετάρτη 22.03.2023
Τετάρτη 22.03.2023, από Γραφείο Τύπου

Η ζωή συνανθρώπων μας ή το ολιγότερο η καλή υγεία τους, εξαρτάται από την ποιότητα της παροχής πρώτων βοηθειών.
Γι’ αυτό και απαιτείται η λήψη δραστικών μέτρων τώρα, μέτρων που θα έχουν άμεση και σύντομα θετική επιρροή στην αναβάθμιση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των δημοσίων νοσηλευτηρίων, μέχρι να προχωρήσει η συγκροτημένη προσπάθεια για διοικητική, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση τους.
Επιμένουμε, ότι η αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ των δημοσίων νοσηλευτηρίων, επιβάλλεται, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να υπάρχει ανταπόκριση στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει:

  • Να μελετηθεί πάραυτα η αλλαγή των κανονισμών για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, με σκοπό την ένταξη στο ΓεΣΥ των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, για να αυξηθούν οι επιλογές παροχής πρώτων βοηθειών.
  • Να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των προσωπικών ιατρών, για να καλύπτονται από τους προσωπικούς ιατρούς περιστατικά, που θα κατέληγαν αδικαιολόγητα στα ΤΑΕΠ.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς και όλους τους εμπλεκόμενους, όπως αντιληφθούν το επείγον της κατάστασης, σταματήσουν τη διελκυστίνδα δηλώσεων και δικαιολογιών και συνδράμουν όλοι στη λήψη των πιο πάνω μέτρων.
 

Γραφείο τύπου
Λευκωσία, 22 Μαρτίου 2023

Ανακοινώσεις