Να μην επιτρέψουμε να επιστρέψουμε σε δύσκολες εποχές
Κυριακή 12.02.2023
Κυριακή 12.02.2023, από Γραφείο Τύπου

Καλώ όλους τους πολίτες μαζικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γιατί σήμερα οι πολίτες αποφασίζουμε για το μέλλον μας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή μας η απόφαση να γίνει με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και όχι με συναισθηματική φόρτιση, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να καθορίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον του λαού μας, το μέλλον της νέας γενιάς.

Από την επιλογή μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην επιτρέψουμε να επιστρέψουμε σε δύσκολες εποχές. Να μην επιστρέψουμε στην εποχή της φτωχοποίησης του λαού μας, των κοινωνικών παντοπωλείων και των συσσιτίων, της αυξημένης ανεργίας και της υποχρεωτικής μετανάστευσης των νέων μας στο εξωτερικό και να αγωνιστούμε παράλληλα να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας από τις βαριές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που αντιμετωπίζουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και κυρίως τα θέματα των άδικων εκποιήσεων. Να μην έχουμε άστεγους αλλά και κυρίως να προσφέρουμε ένα δίκτυ προστασίας προς όλους αυτούς που έχουν σήμερα πραγματικά ανάγκη.

Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να στηλιτεύσω, να καυτηριάσω την απαράδεκτη δήλωση του εκπροσώπου του ΓΓ και την αναφορά του σε "τουρκοκυπριακό λαό", όπου στην ουσία ο κ. Στιούαρτ για ακόμα μια φορά, δρα εκτός των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων. Αντί να προωθεί τις αρχές του διεθνούς οργανισμού, στην ουσία μετατρέπεται σε εκπρόσωπο των τουρκικών συμφερόντων και των τουρκικών θέσεων.
Αυτό είναι απαράδεκτο και ένα γεγονός το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ, όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Γνωρίζεται από την πλευρά της ΕΔΕΚ, εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε θέσει δημόσια τις θέσεις μας και τις απόψεις μας. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορά από τον εκπρόσωπο του ΓΓ στην πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 12 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοινώσεις