Η ΕΔΕΚ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού
Πέμπτη 17.11.2022
Πέμπτη 17.11.2022, από Γραφείο Τύπου

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως η οικία Αζίνα η οποία υπήρξε κέντρο του αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955-1959, δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει «μουσείο Γρίβα». Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του (3/11/2022) το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, πρόκειται για χώρο που θα χρησιμοποιηθεί προς τιμή των Χλωρακιωτών αγωνιστών για ελευθερία.

Παρόλα αυτά, για ακόμα μια φορά, η ηγεσία του ΑΚΕΛ διαστρεβλώνει τα γεγονότα σε μια προσπάθεια να επιτύχει συσπείρωση των ψηφοφόρων της ενόψει των προεδρικών εκλογών και να αποπροσανατολίσει από το ότι μαζί με το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ καταψήφισαν το ειδικό δικαστήριο αφήνοντας απροστάτευτους του πολίτες απέναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών.

Η ΕΔΕΚ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού. Ειδικά από ένα κόμμα που στις 31 Ιανουαρίου 1974  με την παρουσία του και την μονόλεπτη σιγή που τήρησε η Βουλή των Αντιπροσώπων, τίμησε τον Γρίβα.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα γεγονότα πριν το 1974 στα οποία θα μπορούσαμε να αναφερθούμε. Δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε μια  αχρείαστη αντιπαράθεση με άλλα κόμματα. Όταν, όμως, δεχόμαστε προκλήσεις αυτού του είδους, προειδοποιούμε ότι θα απαντούμε με στοιχεία και επιχειρήματα.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 17 Νοεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις