Τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ αφήνουν ακάλυπτους τους δανειολήπτες και πλήρως καλυμμένα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Σάββατο 12.11.2022
Σάββατο 12.11.2022, από Γραφείο Τύπου

Οι δικαιολογίες που προβάλλουν τόσο το ΔΗΣΥ όσο και το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ, για τη μη άμεση ψήφιση της νομοθεσίας για τη σύσταση του ειδικού δικαστηρίου, στοχεύουν απλώς σε κωλυσιεργία και παρεμπόδιση της σύστασής του. Με τις πράξεις τους αφήνουν ακάλυπτους τους δανειολήπτες και πλήρως καλυμμένα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Η πρόταση που κατατέθηκε για τη σύσταση του ειδικού δικαστηρίου είναι συγκεκριμένη και προνοεί πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη σε εκείνες τις περιπτώσεις που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις και τη διαδικασία εκποίησης. Για εμάς είναι αυτονόητο πως εάν στην πορεία υλοποίησης του ειδικού δικαστηρίου χρειαστεί να γίνουν οποιεσδήποτε επιμέρους βελτιώσεις, το κοινοβούλιο είναι εδώ να το πράξει με προτάσεις νόμου. Η αναστολή όμως των εκποιήσεων δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος αλλά ούτε και επιφέρει επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα αφού πλέον τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν περάσει στις εταιρείες διαχείρισης.

 

Η ΕΔΕΚ δεν θα σταματήσει να τονίζει πως ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ, με τη στάση τους επιχειρούν να αφήσουν απροστάτευτους τους δανειολήπτες για να προστατεύσουν τις εταιρείες διαχείρισης δανείων.

 

Εμείς θα συνεχίσουμε εμπράκτως να είμαστε δίπλα στους πολίτες και απέναντι στις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών.  

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 12 Νοεμβρίου 2022

 

Ανακοινώσεις