Η ΕΔΕΚ συνεχίζει τον αγώνα της για προστασία των συνεπών δανειοληπτών από τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και τις άδικες εκποιήσεις
Παρασκευή 11.11.2022
Παρασκευή 11.11.2022, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ ήταν και είναι συνεπής στον αγώνα για προστασία των συνεπών δανειοληπτών.
Είναι το κόμμα που καταψήφισε τις εκποιήσεις, ηλεκτρονικές και μη.


Είναι το κόμμα που επιχείρησε να ενισχύσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας υπέρ των δανειοληπτών, χωρίς να έχει την στήριξη άλλων κομμάτων, πλην του ΔΗΚΟ.


Είναι το κόμμα που από το 2017 διεκδικεί τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για προσφυγή των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις και τη διαδικασία εκποίησης.  Αυτή είναι και η πιο ασφαλής και μόνιμη λύση σε αντίθεση με την πρόσκαιρη αναστολή των εκποιήσεων που είναι μία προσωρινή λύση που δεν δίνει διέξοδο ούτε επίλυση στα προβλήματα των πολιτών.


Δυστυχώς, χθες, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενόψει μαζικών εκποιήσεων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καταψήφισαν την κοινή πρόταση των κομμάτων ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ για σύσταση ειδικού δικαστηρίου, στερώντας έτσι από τους πολίτες το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.
Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τον αγώνα της για προστασία των συνεπών δανειοληπτών από τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και τις άδικες εκποιήσεις.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις