Δεν μπορεί το κράτος να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια στην συστηματική αισχροκέρδεια στην οποία προβαίνουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών – Να προβεί σε άμεσο έλεγχο
Τετάρτη 09.03.2022
Τετάρτη 09.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Η κρίση στην Ουκρανία επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την αυθαιρεσία και την αισχροκέρδεια των εταιρειών πετρελαιοειδών.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καθημερινή αύξηση της τιμής των καυσίμων, δεδομένου ότι δεν είναι καθημερινή η  προμήθεια και οι συμφωνίες καυσίμων από εξωτερικό.

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως την προηγούμενη της εφαρμογής της απόφασης της κυβέρνησης για μείωση της φορολογίας κατά 7σεντ, πολλά πρατήρια προχώρησαν στην αύξηση των τιμών τους προχωρώντας την επομένη σε μία φαινομενική μείωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσο έλεγχο της τιμής πώλησης καυσίμων σε σχέση με τις ημερομηνίες και τις τιμές εισαγωγής τους και να προβεί σε δημοσιοποίηση των ευρημάτων της.

Δεν μπορεί το κράτος να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια σε αυτή την συστηματική αισχροκέρδεια που παρατηρείται από τις εταιρείες πετρελαιοειδών τόσο σε βάρος των πολιτών όσο και σε βάρος της οικονομίας της πατρίδας μας.   

Ταυτόχρονα απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς την κυβέρνηση να ελέγξει και την παράνομη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 9 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις