«Τουριστική βιομηχανία: Η επόμενη ημέρα» Ηερίδα της ΕΔΕΚ, με σημαντικά συμπεράσματα
Τετάρτη 02.03.2022
Τετάρτη 02.03.2022, από Γραφείο Τύπου

Εξαιρετικά παραγωγική ήταν η εσπερίδα που διοργάνωσε το Κ.Σ. ΕΔΕΚ με θέμα «Τουριστική βιομηχανία: Η επόμενη ημέρα», με προσκεκλημένους τον Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίο, τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, την Διευθύντρια Μάρκετινγκ της διαχειρίστριας εταιρίας των αεροδρομίων HERMES, Μαρία Κουρούπη και τον Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκη Κελεπέσιη.
Την εσπερίδα άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος είπε ότι το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», δεν αρκεί πλέον, για να καταστήσει ανταγωνιστικό το κυπριακό τουριστικό προϊόν. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε και στο ευάλωτο του κυπριακού τουρισμού, φέροντας ως παραδείγματα τις συνέπειες από την πανδημία και την εν εξελίξει εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Κύπρο, όπως τον συνεδριακό, τον ιατρικό, τον αθλητικό και τον μηχανοκίνητο τουρισμό, αλλά και προτάσεις που αφορούν την μετατροπή των ξενοδοχειακών μονάδων σε μονάδες παραγωγής πράσινης ενέργειας.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε τους πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, μιας στρατηγικής, που όπως είπε, δεν σταμάτησε η υλοποίηση της κατά τα τελευταία δύο χρόνια, που η Υφήλιος βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας.
Ο Γ.Δ. του ΠΑΣΥΞΕ ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, όπως το ψηλό κόστος κατανάλωσης ενέργειας και την έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Η εκπρόσωπος της εταιρίας HERMES αναφέρθηκε στην αεροπορική κίνηση και την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου και ενημέρωσε για αλλαγές, στις οποίες προβαίνει η διαχειρίστρια εταιρία στα κυπριακά αεροδρόμια.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος του ACTA, Άκης Κελεπέσιης μίλησε για τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και για τους τρόπους αντιμετώπισης των νέων δεδομένων.
Οι εκπρόσωποι των παραγόντων του τουρισμού και ιδιαίτερα ο Υφυπουργός Τουρισμού, σημείωσαν ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν τόσο από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ όσο και από τους παρευρισκόμενους στην εσπερίδα.
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 2 Μαρτίου 2022

Ανακοινώσεις