Τα όσα διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη γύρω από τις παραβιάσεις, τις καταχρήσεις και τους κινδύνους που αυτά προκαλούν στην βιωσιμότητα του ΓεΣΥ αποτελούν ξεκάθαρη επιβεβαίωση των ανησυχιών που εδώ και μήνες η ΕΔΕΚ δημόσια αναδεικνύει
Πέμπτη 13.01.2022
Πέμπτη 13.01.2022, από Γραφείο Τύπου

Θυμίζουμε πως η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που υπήρξε και το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στο Προεδρικό, είναι αποτέλεσμα του αιτήματος που έθεσε η ΕΔΕΚ για ψήφιση των προϋπολογισμών για το 2021.

Τα όσα διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη γύρω από τις παραβιάσεις, τις καταχρήσεις και τους κινδύνους που αυτά προκαλούν στην βιωσιμότητα του ΓεΣΥ αποτελούν ξεκάθαρη επιβεβαίωση των ανησυχιών που εδώ και μήνες η ΕΔΕΚ δημόσια αναδεικνύει και αντί να κινητοποιούνται όλοι προς διόρθωση των προβλημάτων, προέβαιναν σε δημόσιες κατηγορίες σε βάρος της ΕΔΕΚ για το ότι τάχα υποσκάπτει το ΓεΣΥ.

Το ΓεΣΥ το υποσκάπτουν όσοι δεν θέλουν την διόρθωση των προβλημάτων και επιθυμούν την διαιώνιση των καταχρήσεων και των παραβιάσεων της νομοθεσίας.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ και την διόρθωση των προβλημάτων που παρατηρούνται. Μόνο έτσι θα μπορούν όλοι οι πολίτες και κύρια όσοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 13 Ιανουαρίου 2022
 

Ανακοινώσεις