Θα τιμήσουμε τη μνήμη της κρατώντας ζωντανή τη μεγάλη αγκαλιά της και το καθαρό της βλέμμα, για κάθε μαθητή, για κάθε σχολείο που το ήθελε φωλιά ασφάλειας και λιμάνι αναχώρησης για προορισμούς νέους και ορίζοντες ανοικτούς. Αιωνία θα είναι η μνήμη σου Μαρία Συμεωνίδου!
Τετάρτη 29.12.2021
Τετάρτη 29.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Τελέστηκε σήμερα στις 11:00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Έγκωμη, η κηδεία της σπουδαίας συναγωνίστριας μας Μαρίας Συμεωνίδου. Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν στο χαρτί το ποια υπήρξε η Μαρία για την οικογένεια της ΕΔΕΚ.

Παρούσα πάντα σε όλους τους αγώνες, εύκολους και δύσκολους. Με έντονη την αγωνία της για την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Για το Δημόσιο Σχολείο και τις πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονταν για στήριξη ή και καταποντισμό του. Για το Ανοικτό Δημοκρατικό Χαρούμενο Σχολείο, αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις της. Για ένα σχολείο που θα έδινε στα παιδιά της, γιατί παιδία της θεωρούσε όλους τους μαθητές της, ρίζες και φτερά. Δημοκρατική, προοδευτική, με αξίες βαθιά ριζωμένες στην αγάπη της για την πατρίδα και τον άνθρωπο.

Δηλώνουμε τυχεροί που αποτέλεσε κομμάτι της ζωής και της πορείας μας. Την ευχαριστούμε για την ουσιαστική συνεισφορά της στις πολιτικές θέσεις της ΕΔΕΚ για την Παιδεία. Θα τιμήσουμε τη μνήμη της κρατώντας ζωντανή τη μεγάλη αγκαλιά της και το καθαρό της βλέμμα. Για κάθε μαθητή, για κάθε σχολείο που το ήθελε φωλιά ασφάλειας και λιμάνι αναχώρησης για προορισμούς νέους και ορίζοντες ανοικτούς.
Αιωνία θα είναι η μνήμη της!


Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 29 Δεκεμβρίου 2021
Ανακοινώσεις