Διεκδικούμε την υιοθέτηση του θεσμού της Κοινωνικής Λειτουργού της Γειτονιάς, καλύτερη ρύθμιση της παραχώρησης επιδομάτων και της λειτουργίας των στεγών φιλοξενίας αστέγων, παιδιών και εφήβων
Δευτέρα 13.12.2021
Δευτέρα 13.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία του Κ.Σ. ΕΔΕΚ συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Ανθούση ενημέρωσε για την πορεία λειτουργίας του Υφυπουργείου, των αρμοδιοτήτων και τα σχέδια τα οποία άρχισαν να εφαρμόζονται για την υλοποίηση των στόχων του.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ τέθηκαν οι προτάσεις του κόμματος στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνδρομής της προσπάθειας που αναλαμβάνει το Υφυπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος τόνισε την πρόταση της ΕΔΕΚ για υιοθέτηση του θεσμού της Κοινωνικής Λειτουργού της Γειτονιάς, ειδικά αυτή την περίοδο όπου υπάρχει αυξημένη ενδοοικογενειακή βία. Την ίδια στιγμή τόνισε την ανάγκη καλύτερης ρύθμισης της παραχώρησης των επιδομάτων όπως είναι το ΕΕΕ και της λειτουργίας των στεγών φιλοξενίας αστέγων, παιδιών και εφήβων.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 13 Δεκεμβρίου 2021
 
 

Ανακοινώσεις