Το θέμα της επιστροφής των κατοίκων της Αμμοχώστου υπό το κατοχικό καθεστώς με προσφυγή στην λεγόμενη «επιτροπή περιουσιών των κατεχομένων» αποτελεί αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος και αναβάθμισή του
Τρίτη 05.10.2021
Τρίτη 05.10.2021, από Γραφείο Τύπου

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κατοχικού καθεστώτος για την Αμμόχωστο στην ουσία επιβεβαιώνουν τις πραγματικές προθέσεις του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

Το θέμα της επιστροφής των κατοίκων  της Αμμοχώστου υπό το κατοχικό καθεστώς με προσφυγή στην λεγόμενη «επιτροπή περιουσιών των κατεχομένων» αποτελεί αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος και αναβάθμισή του.

Ως εκ τούτου όσοι προτρέπουν τους κατοίκους της Αμμοχώστου να επιστρέψουν κάτω από αυτές τις συνθήκες στην ουσία υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σταθερή επιδίωξή μας είναι η εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την παραχώρηση της πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της υπό τον διεθνή οργανισμό ως ένα πρώτο στάδιο επιστροφής των προσφύγων.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 5 Οκτωβρίου 2021

Ανακοινώσεις