Διακήρυξη Κ. Σ. ΕΔΕΚ για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Παρασκευή 01.10.2021
Παρασκευή 01.10.2021, από Γραφείο Τύπου

Η σημερινή  61η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβάλλει την απότιση φόρου τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση, την ανεξαρτησία και τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, του πιο ισχυρού όπλου που διαθέτουμε για επίτευξη μίας δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού.

Δυστυχώς η επέτειος της Ανεξαρτησίας δεν βρίσκει την πατρίδα μας λεύτερη όπως την ήθελαν οι ήρωές της. Η τουρκική αδιαλλαξία συνεχίζεται εκβιάζοντας για λύση δύο κρατών ώστε μέσα από την ρατσιστική ΔΔΟ η Τουρκία να πετύχει είτε την απόσχιση και νόμιμη ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην Κύπρο, είτε μέσω του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου να μπορεί να ελέγχει ολόκληρο το κράτος με απώτερο στόχο την πλήρη ενσωμάτωση του νησιού στην τουρκική επικράτεια.

Το Κ. Σ. ΕΔΕΚ, ως το κόμμα που αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη δημοκρατία του κυπριακού λαού συνεχίζει να είναι το ανάχωμα στα διχοτομικά σχέδια όσων επιθυμούν μία τουρκικών προδιαγραφών λύση. Συνεχίζει τον αγώνα του για τη διαφύλαξη και προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για εδραίωση σοσιαλιστικών αρχών και για την εφαρμογή ίσων πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες.
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2021
 
 

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Πέμπτη 30.09.2021