Όσον η κυβέρνηση δεν λαμβάνει πολιτικά και οικονομικά μέτρα σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος, άλλο τόσο θα διευκολύνεται η Τουρκία στην υλοποίηση των στόχων της
Τρίτη 06.07.2021
Τρίτη 06.07.2021, από Γραφείο Τύπου

 

Όσον η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς προχωρούν στην δημιουργία νέων τετελεσμένων αναφορικά με τον εποικισμό της Αμμοχώστου και η κυβέρνηση δεν λαμβάνει πολιτικά και οικονομικά μέτρα σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος, άλλο τόσο θα διευκολύνεται η Τουρκία στο να προχωρήσει ανενόχλητη στην υλοποίηση των στόχων της.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων. Μόνο έτσι θα συμβάλει στον τερματισμό αυτών των προκλητικών και έκνομων δραστηριοτήτων.

 

Αντί όμως να πράττει αυτό, εμπλέκεται σε διαδικασίες συμμετοχής σε μια άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη η οποία μετατρέπει το κυπριακό από διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής σε θέμα δικοινοτικής διευθέτησης, υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και την εξισώνει με το κατοχικό καθεστώς,

 

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εδώ και χρόνια έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 6 Ιουλίου 2021

Ανακοινώσεις