Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται την έμπρακτη αρωγή της ΕΕ απέναντι στην επαναλαμβανόμενη τουρκική προκλητικότητα
Σάββατο 01.05.2021
Σάββατο 01.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ την 1 Μαΐου του 2004 επιτεύχθηκε μετά από πολύχρονες διαδικασίες που ενισχύθηκαν από τη στενή συνεργασία της ΕΔΕΚ με το ΠΑΣΟΚ, και κύρια με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιάννο Κρανιδιώτη και τη σημαντική συμβολή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται την έμπρακτη αρωγή της ΕΕ απέναντι στην επαναλαμβανόμενη τουρκική προκλητικότητα. Η επιβολή κυρώσεων έναντι στην Τουρκία σε πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό επίπεδο αποτελούν ένα από τα σημαντικά όπλα που διαθέτουμε ώστε να τερματιστούν, επιτέλους οι παράνομές ενέργειές της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή πρέπει να εμμένουμε στην διεκδίκηση εφαρμογής των κυπρογενών υποχρεώσεων της Τουρκίας έναντι της ΕΕ.

Η ΕΔΕΚ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί μία δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του κυπριακού, με κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο, σε ολόκληρη την επικράτεια, με διασφάλιση όλων των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, χωρίς εθνοτικές, φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις. 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1η Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 30.04.2021