Περαιτέρω μείωση της εξεταστέας ύλης και επέκταση του χρόνου των Παγκυπρίων εξετάσεων καθώς και μη καταβολή του τέλους των 25ευρώ ανά μάθημα
Παρασκευή 09.04.2021
Παρασκευή 09.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ για μαθητές Γ Λυκείου και Παγκύπριες Εξετάσεις

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσής τόσο της ύλης όσο και της περιόδου που θα πραγματοποιηθούν οι τελικές εξετάσεις για τα λύκεια, από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλουμε για ακόμη μια φορά να εκφράσουμε τις σοβαρές μας ανησυχίες.

Επαναφέρουμε τις θέσεις τις οποίες προ ημερών καταθέσαμε δημόσια για το πως μπορεί αυτή η διαδικασία να λειτουργήσει επωφελεία των τελειόφοιτων μας, λόγω του ότι ακριβώς το μέλλον είναι αυτό που θα καθορίσει και την πορεία της ζωής τους.

Γι’ αυτό ακριβώς και κάνουμε ακόμα μια φορά έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας για περαιτέρω μείωση της εξεταστέας ύλης, ώστε να μπορούν οι μαθητές να ανταποκριθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια, δεδομένου ότι η φυσική παρουσία για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίαζε καθώς επίσης και η αδυναμία παρακολούθησης μαθημάτων με φυσική παρουσία στα φροντιστήρια.

Το δεύτερο ότι θα πρέπει να επεκταθεί όσο το δυνατό περισσότερο ο χρόνος των εξετάσεων έτσι ώστε, ανάμεσα στα διάφορα μαθήματα, οι μαθητές να έχουν επάρκεια χρόνου να μελετήσουν και να μπορούν να ανταποκριθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια στις απαιτήσεις του γραπτού.

Και τέλος, να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι λόγω ακριβώς της συγκυρίας λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που η πανδημία επισώρευσε σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κάνουμε ακόμα μια έκκληση να μην καταβληθούν από τους υποψήφιους τα €25 για κάθε μάθημα εξέτασης.

Λυπούμε να παρατηρήσω ότι αν αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν να εφαρμοστούν στην ουσία θα δημιουργήσουμε και πάλι μαθητές δύο ταχυτήτων. Οι μαθητές που λόγω της οικονομικής δυνατότητα που έχουν θα μπορούν να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι μαθητών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις.

Εύχομαι και ελπίζω ότι θα υπάρξει από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης η απαιτούμενη κατανόηση και η όσο το δυνατό γρηγορότερη ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Απριλίου 2021

 

Ανακοινώσεις