Διεκδικούμε πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων για όλες του τις πτυχές για το σύνολο της περιόδου που αυτό ήταν σε λειτουργία
Παρασκευή 09.04.2021
Παρασκευή 09.04.2021, από Γραφείο Τύπου

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως διεκδικούμε πλήρη διαλεύκανση για όλες τις πτυχές του σκανδάλου των διαβατηρίων για το σύνολο της περιόδου που αυτό ήταν σε λειτουργία ώστε να διαφανεί: 

  1. Το σύνολο των πειθαρχικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών ώστε να κατονομαστούν όσοι ευθύνονται και να τους αποδοθούν ευθύνες. 
  2. Εάν υπήρχαν απώλειες εσόδων από πλευρά του κράτους. Ως εκ τούτου η Ελεγκτική Υπηρεσία πρέπει να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο ώστε αυτά τα έσοδα να επιστραφούν στο Κράτος. 
  3. Ποιοι είναι πίσω από την διαρροή που έγινε στο φιλοτουρκικό Al Jazeera η οποία δεν έχει για διαλεύκανση του σκανδάλου αλλά για να εκτεθεί το Κυπριακό Κοινοβούλιο και η Κυπριακή Δημοκρατία και να πληγεί η κυπριακή οικονομία. 

Όταν η ΕΔΕΚ αποκάλυπτε το σκάνδαλο των διαβατηρίων οι υπόλοιποι κώφευαν.  

Η ΕΔΕΚ από τον Νοέμβριο 2014 είχε ζητήσει διερεύνηση της παράνομης παραχώρησης διαβατηρίων  σε υπηκόους τρίτων χωρών αλλά μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων.  

Κανένας δεν στήριξε ούτε συνέβαλε στην διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου.  

Σήμερα , εκτιμούμε που και τα υπόλοιπα κόμματα συντάσσονται στο αίτημά μας για πλήρη διαλεύκανση, όμως για να είναι σωστή η διερεύνηση πρέπει όλοι να στηρίζουν την διαλεύκανση και των τριών πτυχών του σκανδάλου των διαβατηρίων που προανέφερα.  

Αλήθεια, πόσοι από αυτούς που φωνάζουν σήμερα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων κατέθεσαν στην αστυνομία τα έγγραφα που κατέχουν ώστε να συμβάλουν και αυτοί στη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου; 

Γραφείο Τύπου 

Λευκωσία, 9 Απριλίου 2021 

Ανακοινώσεις