Διερεύνηση πιθανών ποινικών πράξεων και της εμπλοκής του Προέδρου του ΕΛΑΜ και του πρώην Αρχηγού Αστυνομίας στην υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ
Τετάρτη 13.03.2024
Τετάρτη 13.03.2024, από Γραφείο Τύπου

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις της υπόθεσης της Μονής του Οσίου Αββακούμ και η εμπλοκή του Προέδρου του ΕΛΑΜ και του πρώην Αρχηγού Αστυνομίας, επιβάλλουν την απόφαση για δραστικές ενέργειες από την πλευρά της πολιτείας.
Η ΕΔΕΚ προτείνει:
•         Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα και τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών προς πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης, περιλαμβανομένων και πιθανών ποινικών αδικημάτων, όπως η δράση κουκουλοφόρων, τα οχήματα με καλυμμένες πινακίδες, το υπέρογκο χρηματικό ποσό (περίπου ένα εκατομμύριο)  και τους ισχυρισμούς για απαγωγή. Η αναποφασιστικότητα της ηγεσίας της Αστυνομίας δεν μας καθησυχάζει ότι θα διερευνηθούν όλα και θα διερευνηθούν σύντομα και επιτυχώς.
•         Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Προέδρου του ΕΛΑΜ, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες και οι ανακρίσεις και για την δική του εμπλοκή και όχι να εξαρτώνται από τη δήθεν οικειοθελή του πρόθεση να καταθέσει.
•         Τη διερεύνηση από εμπειρογνώμονες της χρονικής στιγμής της έκδοσης της επιστολής της Μητρόπολης που διορίζει τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ ως θρονικό επίτροπο της Μητρόπολης. 
•         Την κλήση του πρώην Αρχηγού Αστυνομίας για να διερευνηθεί η δική του εμπλοκή στην υπόθεση.
Τα πιο πάνω είναι απαίτηση της κοινωνίας και επιβάλλεται τα ερωτήματα που θέτει η κοινωνία να απαντηθούν μέσω διαδικασίας διερεύνησης.

 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 13 Μαρτίου 2024

Ανακοινώσεις