Προτείνουμε μέτρα, με άμεση ισχύ, για να παταχθούν φαινόμενα, που εκθέτουν την πατρίδα μας και απειλούν την κοινωνική συνοχή
Σάββατο 02.09.2023
Σάββατο 02.09.2023, από Γραφείο Τύπου

Μετά τα χθεσινά, καταδικαστέα, ανεπίτρεπτα και απαράδεκτα γεγονότα στη Λεμεσό, η  πολιτεία (όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα και ανεξάρτητοι θεσμοί) οφείλει να λάβει αποφασιστικά μέτρα, με άμεση ισχύ, για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, που εκθέτουν την πατρίδα μας και απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Ανάμεσα στα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν πρέπει να είναι:

-Διάλυση των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, που έχουν καταστεί άντρο έκνομων δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις, προάγουν την εμπορία και χρήση ναρκωτικών και έχουν την άσκηση βίας ως κύριο τρόπο δράσης τους.
-Πρόληψη και καταστολή τέτοιων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, προτού θρηνήσουμε θύματα.
-Επιβολή αποτρεπτικών ποινών για τέτοιου είδους έκνομων δραστηριοτήτων.

Η ΕΔΕΚ, από την πρώτη στιγμή, εδώ και χρόνια, όταν το μεταναστευτικό μετατράπηκε από την παροχή προστασίας σε συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, σε υβριδικό πόλεμο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπαθεί, με εποικοδομητικές και κυρίως ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ προτάσεις, να συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δυστυχώς όμως, από τη μια, η επίδειξη ανοχής που θέλει την Κύπρο ξέφραγο αμπέλι και από την άλλη η έξαρση ρατσιστικών συμπεριφορών, όχι μόνο δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά το μεγιστοποιούν.  

Εμείς, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες στο πλαίσιο της νομιμότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

                                                                                                                  

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις