Μαρίνος Σιζόπουλος: «Πολύ εποικοδομητική συνάντηση για βασικά ζητήματα που απασχολούν το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας
Παρασκευή 19.05.2023
Παρασκευή 19.05.2023, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου είχε σήμερα ο Προέδρος της ΕΔΕΚ Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΕΔΕΚ.
 
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε:  

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υφυπουργό και τους συνεργάτες της για μια όντως πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων για βασικά ζητήματα που απασχολούν το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Επίκεντρο ουσιαστικά αυτής της ανταλλαγής απόψεων, ήταν τα θέματα κυρίως της κοινωνικής λειτουργού της γειτονιάς, που ξεκίνησε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα και ευχαριστούμε πολύ το Υφυπουργείο, για το γεγονός ότι μια πρόταση την οποία η ΕΔΕΚ είχε καταθέσει από το 2003, μετά από είκοσι χρόνια άρχισε η υλοποίηση της, καθώς επίσης τα προβλήματα που έχουν σχέση με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και πως μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια κενά που υπάρχουν, προς όφελος των πολιτών και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στο στεγαστικό, λόγω του μεταναστευτικού και λόγω των ζητημάτων που έχουν σχέση με τις εκποιήσεις και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συμπατριώτες μας. Για ακόμα μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω για αυτή την εποικοδομητική συζήτηση, την οποία είχαμε. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εποικοδομητικά τη δράση του Υφυπουργείου, με προτάσεις, με εισηγήσεις, έτσι ώστε όσο το δυνατό να βελτιώνουμε και να συμβάλλουμε στην καλύτερη προσφορά υπηρεσιών προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας». 
 
Από την πλευρά της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας είπε: 

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για αυτή την πραγματικά πολύ παραγωγική συζήτηση σήμερα. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και ιδιαίτερα το πρόγραμμα του κοινωνικού λειτουργού της γειτονιάς, ένα πρόγραμμα του οποίου άρχισε η υλοποίηση σε πιλοτική επί του παρόντος βάση για έξι μήνες και στη συνέχεια έχουμε την πρόθεση να επεκταθεί σε παγκύπρια βάση, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην πιο άμεση και πιο άρτια εξυπηρέτηση των πολιτών με τη συμβολή των τοπικών αρχών. Συζητήσαμε επίσης όλα όσα έχουν να κάνουν με τα επιδόματα που αφορούν το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, τα επιδόματα πρόνοιας και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την παροχή αυτών των επιδομάτων, τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης των ιδίων των επιδομάτων, καθώς και τα θέματα που προκύπτουν και αντιμετωπίζει το Υφυπουργείο Πρόνοιας σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, δηλαδή την αυξημένη μεταναστευτική ροή ασυνόδευτων ανηλίκων, αλλά και ευάλωτων μεταναστών.»


                                                                                                               Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 19 Μαΐου 2023
 
 

Ανακοινώσεις