Μαρίνος Σιζόπουλος: «Η λύση είναι μία, ριζική τροποποίηση του νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση»
Πέμπτη 18.05.2023
Πέμπτη 18.05.2023, από Γραφείο Τύπου

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό, η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που είχε καταψηφίσει το νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί εκτιμούσαμε ότι στη βάση σκοπιμοτήτων που υπήρξαν, δεν θα οδηγούσε σε μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά σε απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήδη, σήμερα, περίπου ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, αρχίζουν να διαπιστώνονται τρομερά λάθη και προβλήματα, που υπάρχουν από τη συγκεκριμένη νομοθεσία. Οι όποιες προσπάθειες επιχειρούνται, για να γίνουν μικροβελτιώσεις, στην ουσία δεν πρόκειται να οδηγήσουν στη βελτίωση του συγκεκριμένου νόμου. Τα προβλήματα θα φανούν και στην εκλογική διαδικασία, αλλά πολύ περισσότερο στη συνέχεια με την εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθεσίας.  
Ως εκ τούτου, η λύση είναι μία: Ριζική τροποποίηση του νόμου και κυρίως ενοποίηση των δήμων, απλοποίηση των διαδικασιών, μείωση των ψηφοδελτίων και ανάδειξη της δυνατότητας των πολιτών, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να εκφράζονται σωστά, για να εκλέγουν τα δημοτικά τους συμβούλια, τους δημάρχους και τα συμβούλια των επαρχιακών οργανισμών.
Ποτέ δεν είναι αργά. Αν όντως θέλουμε να βοηθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να τολμήσουμε να κάνουμε τις αλλαγές.»   
                                                                                                        
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 18 Μαΐου 2023
 
 

Ανακοινώσεις