Τιμή σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να ηττηθεί το τέρας της ναζιστικής Γερμανίας
Δευτέρα 08.05.2023
Δευτέρα 08.05.2023, από Γραφείο Τύπου

Τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να ηττηθεί το τέρας της ναζιστικής Γερμανίας και να τερματιστεί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, που αφάνισε εκατομμύρια ανθρώπους.
Τιμούμε αυτούς που αντιστάθηκαν στον χιτλερικό φασισμό και ιδιαίτερα την Ελλάδα, η οποία με την αντίσταση της κατά του Άξονα, έγραψε αιματηρές, αλλά χρυσές σελίδες θάρρους στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας.
Τιμούμε τις χιλιάδες Κύπριους εθελοντές, που πολέμησαν σε διάφορα μέτωπα το ρατσιστικό Τρίτο Ράϊχ.
Δυστυχώς, η νίκη της πανανθρώπινης στρατιάς κατά της ναζιστικής Γερμανίας, παρά τις υποσχέσεις από τους κύριους πρωταγωνιστές της, δεν κληροδότησε την εφαρμογή των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα χρόνια που ακολούθησαν τον Μεγάλο Πόλεμο.
Η πατρίδα μας ακόμα υποφέρει από τη συνεχιζόμενη κατοχή της Τουρκίας, μιας χώρας η οποία ήταν ο επιτήδειος ουδέτερος, όταν οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου μάχονταν κατά του Χίτλερ.
Αυτή την ημέρα, αναλογιζόμαστε με αγωνία ότι οι νοσταλγοί της σβάστικας σε όλο τον κόσμο αποθρασύνονται όλο και περισσότερο.
Και αυτό πρέπει να προκαλέσει κινητοποίηση των ελεύθερων, δημοκρατικών δυνάμεων.
Γιατί πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ζήσει η ανθρωπότητα ποτέ ξανά τον φασισμό. 


Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 8 Μαΐου 2023

Ανακοινώσεις