Διακήρυξη ΕΔΕΚ για την Ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Σάββατο 10.12.2022
Σάββατο 10.12.2022, από Γραφείο Τύπου

Η υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών οδήγησε στην καθιέρωση της 10η Δεκεμβρίου ως της Ημέρας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με σκοπό την ενημέρωση αλλά κύρια την εφαρμογή τους.

 

Η Κύπρος είναι εδώ και 48 χρόνια το ζωντανό παράδειγμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεπεία της συνεχιζόμενης παράνομης τουρκικής εισβολής του 1974.

 

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η ΕΔΕΚ αγωνίζεται για μία λύση που θα διασφαλίζει πλήρως τις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσα προνοεί η Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μία λύση που να διασφαλίζει ίσα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξαρτήτως εθνοτικής και θρησκευτικής προέλευσης.

 

Με αφορμή την Ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η ΕΔΕΚ διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 6.30μ.μ. στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (Αμφιθέατρο Δέλτα) διάλεξη του π. Δικαστή Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστή στο Δικαστήριο της Ε.Ε., Γεώργιου Αρέστη, με θέμα «Η παραβίαση των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα διά της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας της Τουρκίας».

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 10 Δεκεμβρίου 2022

 

Ανακοινώσεις