Ανακοίνωση Τύπου για τα 23χρόνια από το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη και του υιού του Νικόλα
Τετάρτη 14.09.2022
Τετάρτη 14.09.2022, από Γραφείο Τύπου

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα υπήρξε η αιτία που κόπηκε το νήμα της ζωής του Γιάννου Κρανιδιώτη, του γιου του Νικόλα και των πέντε επιβαινόντων σε αυτό.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης όντας οραματιστής και πατριώτης, εργάστηκε για την αποχουντοποίηση του κυπριακού φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας. Υπήρξε εκ των ιδρυτών και Προέδρων του Συνδέσμου Κυπρίων Επιστημόνων και μαζί με άλλους ΕΔΕΚίτες δημιούργησε την πρώτη κομματική οργάνωση της ΕΔΕΚ στην Αθήνα, υπηρέτησε ως διπλωμάτης και πολιτικός στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης ξεχώρισε για τους αγώνες που έδωσε για να ξεκινήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου με απώτερο στόχο την προώθηση μίας ευρωπαϊκής λύσης και για να διασυνδεθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Χρέος όλων μας είναι η συνέχιση και διαφύλαξη της παρακαταθήκης του για προώθηση μίας δίκαιης, δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρχει ουσιαστική εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο. 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοινώσεις