Σιζόπουλος προς Κούσιο: Εισαγωγή κατώτατου μισθού και συνταξιοδότηση στο 63ο έτος σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς την αποκοπή του 12%
Δευτέρα 01.08.2022
Δευτέρα 01.08.2022, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ με τον Υπουργό. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κούσιος δήλωσε:
«Είχα τη χαρά σήμερα να συναντήσω τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τον φίλο Μαρίνο Σιζόπουλο. Τον ενημέρωσα για τα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα αυτά τα θέματα που μας απασχολούν. Είχα την διαβεβαίωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ ότι θα συνδράμουν με όλα τα μέσα τα οποία διαθέτουν για να βοηθηθεί το Υπουργείο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για αυτό. Θα ήθελα να πω ότι οι συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς, αυτής της μορφής, δημιουργούν το σωστό κλίμα το οποίο όλοι επιθυμούμε. Ιδιαίτερα σε παραγωγικά υπουργεία που έχουν ως αντικείμενο τον άνθρωπο.  Ευχαριστώ λοιπόν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του για την παρουσία τους στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
Ακολούθως ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:
«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του γιατί πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της σημερινή επίσκεψης, δεδομένου ότι πριν από ένα μήνα περίπου ανέλαβε τα καθήκοντα ο κ. Κούσιος, τύχαμε μίας λεπτομερούς ενημέρωσης για ζητήματα και προβλήματα που πρέπει να διαχειριστεί το Υπουργείο Εργασίας ειδικά αυτή την δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Και από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουμε με εποικοδομητική συνέργεια να στηρίζουμε την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών. Πρέπει να πω ότι το επίκεντρο της ενημέρωσης ήταν δύο σοβαρά ζητήματα για εμάς που όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι θέματα που διαχρονικά έχουμε θέσει ως ΕΔΕΚ και στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εργασίας. Όπως είναι τα θέματα που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό και κυρίως το θέμα της δυνατότητας σε εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα  να μπορούν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους χωρίς να έχουν την αποκοπή του 12% όπως συμβαίνει σήμερα. Το δεύτερο, όσον αφορά τις ενέργειες που έχει προχωρήσει το Υπουργείο εργασίας αναφορικά με την καθιέρωση του κατώτατου μισθού. Θεωρούμε ότι είναι δύο ζητήματα κρίσιμης σημασίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά τη διαχείριση γιατί μπορεί κάποιες αποφάσεις να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους τομείς του Υπουργείου, αλλά και των εργασιακών δεδομένων. Γι’ αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι θα πρέπει με προσοχή να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των δύο προτάσεων. Σε όλα αυτά θα συνεχίσουμε να έχουμε κύριε Υπουργέ μία εποικοδομητική συνδρομή. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνδράμουμε τις προσπάθειές σας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για το επόμενο χρονικό διάστημα που θα υπηρετείτε σε αυτή την θέση».

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 1 Αυγούστου 2022
 

Ανακοινώσεις