Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς στα δημόσια πάρκα «Βάσος Λυσσαρίδης» και «Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος»
Τρίτη 14.06.2022
Τρίτη 14.06.2022, από Γραφείο Τύπου

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς στα δημόσια πάρκα «Βάσος Λυσσαρίδης» και «Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μαυρίκιος». Μάλιστα στο πάρκο «Βάσου Λυσσαρίδη» οι βάνδαλοι δεν δίστασαν να κάψουν την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία. Είναι απαράδεκτο να καταστρέφεται δημόσια περιουσία η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται κυρίως από παιδιά, και να βεβηλώνονται τα εθνικά σύμβολα.

Αυτή η παραβατική συμπεριφορά δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να προχωρήσουν σε έρευνες και σε παραδειγματική τιμωρία όσων προχωρούν σε τέτοιου είδους πράξεις. Την ίδια στιγμή χρειάζεται να ληφθούν, επιτέλους, μέτρα πρόληψης τέτοιων φαινομένων. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η ΕΔΕΚ επιμένει στην αξιοποίηση των μελετών για τον λειτουργικό αναλφαβητισμό ώστε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό λειτουργικού αλφαβητισμού το οποίο όπως φαίνεται συσχετίζεται άμεσα και με την εφηβική παραβατικότητα.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 14 Ιουνίου 2022
 

Ανακοινώσεις