Η ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες εκφράζεται μέσα από όσα διεκδικούμε
Κυριακή 08.05.2022
Κυριακή 08.05.2022, από Γραφείο Τύπου

Η γιορτή της μητέρας είναι η καλύτερη αφορμή για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις μητέρες για όσα καθημερινά προσφέρουν για την οικογένειά τους.

Είναι η αφορμή για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στις μανάδες των αγνοουμένων, στις μητέρες των παιδιών -μικρών ηρώων που δίνουν καθημερινή μάχη για τη ζωή, στις μητέρες που μόνες τους χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη αγωνίζονται για να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους.

Η ευγνωμοσύνη προς τις  μητέρες δεν εκφράζεται όμως με τις ευχές αλλά με τις πράξεις. Γι’ αυτό και η ΕΔΕΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα της Κύπρου, καταθέτει προτάσεις που οδηγούν σε συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που διεκδικήσαμε και πετύχαμε την έγκριση της επιδότησης των εργαζόμενων μητέρων για την φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και αναμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη καταβολής του επιδόματος αυτού.
 
Συνεχίζουμε να εκφράζουμε έμπρακτα της ευγνωμοσύνη μας προς τις μητέρες διεκδικώντας:
·        Προσαρμογή των ωραρίων των βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων γονιών.
·        Να εξεταστεί από την πολιτεία η δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν τάξεις νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε τα παιδιά των εργαζομένων να τυγχάνουν ασφαλούς φύλαξης.
·        Αναβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου σε επίπεδο που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής ανταγωνιστικής κοινωνίας.
·        Καθολική πληρωμή των 2 εβδομάδων γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς.
·        Παραχώρηση κινήτρων στους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς για υιοθέτηση φιλικών πρακτικών για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής  ζωής όπως ευέλικτα ωράρια εργασίας, πληρωμένη γονική άδεια και πλήρη ωφελήματα για τους εργαζόμενους γονείς.
 
·        Ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 8 Μαΐου 2022
 
 

Ανακοινώσεις