Η σταθερή θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι ο αγωγός EastMed πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή
Σάββατο 02.04.2022
Σάββατο 02.04.2022, από Γραφείο Τύπου

Ολοκληρώθηκαν χθες οι επίσημες συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος με πολιτειακούς αξιωματούχους της Ελληνικής Δημοκρατίας, αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο οποίος συνοδευόταν από την Αναπληρωτή Πρόεδρο Μαρία Βασιλειάδου και τον Γενικό Διευθυντή Μορφάκη Σολομωνίδη, συναντήθηκε με  την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον Ανδρέα Λοβέρδο, Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, τον Κυριάκο Βελόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Λύση, την Σοφία Σακοράφα, Βουλευτή Μέρα25.

Χθες το απόγευμα ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ και τον Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις χθεσινές απογευματινές συναντήσεις ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ παρέθεσε στους συνομιλητές του τις θέσεις της ΕΔΕΚ γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα και διαφάνηκε ότι οι προτάσεις αυτές είχαν θετική ανταπόκριση.

Ειδικότερα, στην περίπτωση εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της περιοχής συζητήθηκε το ότι η Τουρκία δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην εκμετάλλευσή του. Η σταθερή θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι ο αγωγός EastMed πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή. Στην περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατό επειδή μπορεί να κριθεί μη βιώσιμος ή χρονοβόρα η κατασκευή του, να εξεταστεί η επιλογή της υγροποίησης και μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου της περιοχής ή η κατασκευή σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο και σύνδεσής του με τον euroasia interconnector για μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη.
Όλα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν σε συνάρτηση με το κόστος και την ποσότητα του φυσικού αερίου που θα βρεθεί στην περιοχή

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 2 Απριλίου 2022

Ανακοινώσεις