Συνέχιση και ενδυνάμωση της παρουσίας των Σοσιαλδημοκρατών στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πέμπτη 02.12.2021
Πέμπτη 02.12.2021, από Γραφείο Τύπου

Το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συνεδρίασε σήμερα, διαδικτυακά και ενέκρινε τις διαδικασίες και το περιεχόμενο του επερχόμενου Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 16 του τρέχοντος μήνα με την συμμετοχή των ηγετών των κομμάτων μελών του PES και τηρούμενων των μέτρων για την πανδημία.

Στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη για συνέχιση και ενδυνάμωση της παρουσίας των Σοσιαλδημοκρατών στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σταθερός στόχος του PES παραμένει ο συνεχής εμβολιασμός των πολιτικών που υιοθετούνται από την Ε.Ε. με τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας. Στην συζήτηση εγκρίθηκε προσχέδιο ψηφίσματος με τίτλο «Το προοδευτικό όραμα για το μέλλον της Ευρώπης» το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου.


Την ΕΔΕΚ εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος Μαρία Βασιλειάδου, η οποία κατέθεσε εκ νέου την πρόταση της ΕΔΕΚ για διοργάνωση του επόμενου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην Κύπρο. Για το ίδιο θέμα εκδήλωσαν ενδιαφέρον η Γερμανία και η Πολωνία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 2 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοινώσεις