Οι βρετανικές μεθοδεύσεις και οι ενέργειες υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να ανησυχήσουν αλλά και να μας κινητοποιήσουν σε ενέργειες περιορισμού της εμπλοκής τους
Πέμπτη 21.10.2021
Πέμπτη 21.10.2021, από Γραφείο Τύπου

Οι πρόσφατες συναντήσεις του Βρετανού αξιωματούχου του Foreign Office, Αζάι Σιάρμα, οι οποίες δεν έγιναν στο φως της δημοσιότητας και οι οποίες σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στον Τύπο έγιναν για να προωθήσουν τις απαράδεκτα διχοτομικές βρετανικές ιδέες επίλυσης του κυπριακού, επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά τον ύποπτο ρόλο των Βρετανών.

Οι βρετανικές μεθοδεύσεις και οι ενέργειες υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκδηλώθηκαν και στην ετοιμασία του Σχεδίου Ανάν, θα έπρεπε να ανησυχήσουν αλλά και να μας κινητοποιήσουν σε ενέργειες περιορισμού της εμπλοκής τους.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το Κ.Σ. ΕΔΕΚ δεν είχε καμία συνάντηση με τον κ. Σιάρμα. Εξάλλου είναι γνωστό πως η ΕΔΕΚ δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή στους Βρετανούς λόγω των θέσεων της στο Κυπριακό. Θα ήταν χρήσιμο, πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κατοχικού ηγέτη, όσοι είχαν συνάντηση με τον Βρετανό αξιωματούχο να το δηλώσουν όπως επίσης και το τι ακριβώς συζήτησαν μαζί του.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί οι Βρετανοί επέμεναν στο να διεξαχθούν για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συναντήσεις αυτές στο παρασκήνιο.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 21 Οκτωβρίου 2021

Ανακοινώσεις